Onko Oklahomassa villikissoja? Mitä tietää!

Valitse Lemmikin Nimi







  lähikuva bobcatista



Oklahomassa asuu kaksi erilaista mutta yhtä vaikeasti havaittavissa olevaa villikissalajia: bobcat ja vuorileijona. Bobcateilla on erittäin terve populaatio Oklahomassa, ja niitä tavataan kaikkialla osavaltiossa, ja vaikka on olemassa vahvistettuja todisteita siitä, että vuoristoleijonat asuvat Oklahomassa, ne ovat uskomattoman harvinaisia, ja havaintoja on vähän ja kaukana.



Bobcats Oklahomassa

  bobcat makaa maassa

Kuvan luotto: aiamkay, Pixabay



The punailves ( L ynx rufus ) on noin kaksi kertaa keskikissasi kokoinen, ja vaikka ne näyttävätkin söpöiltä ja söpöiltä, ​​ne eroavat suuresti keskimääräisestä kotikissastasi. Bobcatteja löytyy jokaisesta Yhdysvaltojen osavaltiosta Delawarea lukuun ottamatta. Bobcat-populaatio on laajalle levinnyt Oklahomassa. Niitä löytyy jokaisesta osavaltion läänistä, ja niitä on erittäin runsaasti.

Ulkomuoto

  • Koko: 26-41 tuumaa (runko) 4-7 tuumaa (häntä)
  • Paino : 11-30 puntaa
  • Elinikä : 10-12 vuotta

Bobcats on saanut nimensä niiden selkeästä, mustakärkisestä hännästä. Niiden pehmeä turkki on vaihtelevaa, väriltään harmaanruskeasta ruskeanpunaiseen, jossa on pilkullinen kuviointi ja tummia palkkeja etujaloissa ja valkoinen alavatsa. Heidän tuftaiset korvansa muistuttavat läheistä sukulaistaan, kanadalaista ilvestä. Heillä on erittäin suuret tassut ja pitkät jalat.



Ruokavalio

Bobcats ovat salaperäisiä ja kärsivällisiä metsästäjiä, jotka voivat juosta jopa 30 mailia tunnissa ja hypätä jopa 10 jalkaan. Oklahomassa heidän ruokavalionsa koostuu kaneista, oravista, linnuista ja kaikista muista pienistä saaliista. Heillä on kyky ottaa alas paljon suurempia saalista, kuten peuroja, mutta taipumus pitää kiinni pienemmästä riistasta.

  bobcat eläintarhassa

Kuvan luotto: Pixabay

Elinympäristö ja käyttäytyminen

Bobcats ovat sopeutumiskykyisiä lajeja, joita löytyy koko Pohjois-Amerikassa ja asuvat koko Oklahoman osavaltiossa. Ne viihtyvät metsässä, mutta voivat helposti asua suolla ja autiomaassa, ja niiden tiedetään jopa vaeltavan esikaupunkialueille.

Bobcatit ovat erittäin vaikeasti havaittavia olentoja, joita ihmiset näkevät harvoin, vaikka otetaan huomioon niiden suuri määrä. Ne ovat aktiivisimpia aamunkoitteessa ja hämärässä, kun he etsivät saalista. Nämä eläimet ovat yksinäisiä lukuun ottamatta jalostusta, joka tapahtuu talvesta kevääseen.

Vuorilionit Oklahomassa

  Vuorileijona makaa maassa

Kuvan luotto: PublicDomainPictures, Pixabay

Vuoristoleijonat , joka tunnetaan tieteellisellä nimellä Cougar Concolor, kutsutaan joskus puumaksi, pumaksi ja pantteriksi. Niiden levinneisyysalue ulottuu Pohjois-Amerikasta Etelä-Amerikkaan, ja vaikka niitä löydettiin aiemmin kaikkialta vierekkäisistä Yhdysvalloista, niiden populaatiot tuhoutuivat eurooppalaisen asutuksen jälkeen, kun suuret petoeläimet, kuten villikissat, susit ja karhut, tapettiin tarkoituksella. Nykyään Oklahoman vuoristoleijonat ovat hyvin harvassa, vaikka havaintoja tapahtuu edelleen.

Ulkomuoto

  • Koko: 6-8 jalkaa
  • Paino: 130-150 paunaa (mies), 65-90 paunaa (nainen)
  • Elinikä: 8-13 vuotta

Vuorileijonat ovat suuria kissoja, joiden turkki on beigen tai ruskeanruskean värinen ja joiden alavatsa vaihtelee valkoisesta valkeahtavanharmaaseen. Heidän ruumiinkokonsa vaihtelee maantieteellisen sijainnin mukaan, mutta urokset painavat tyypillisesti 130–150 kiloa, ja naaraat ovat huomattavasti pienempiä, 65–90 kiloa.

Vuorileijonoilla on pitkät, raskaat häntät, joissa on musta kärki, joka voi viedä noin kolmanneksen niiden kokonaispituudesta. Heidän jalkansa ovat pitkät ja tassut massiiviset. Heidän päänsä ovat hieman pienet suhteessa ruumiin kokoon ja niillä on lävistävät meripihkanväriset silmät.

Ruokavalio

Vuorileijonan ruokavalio koostuu pääasiassa peuroista, mutta ne metsästävät myös monia muita riistalajeja, kuten kaneja, kalkkunaa, pesukarhuja, oravia ja paljon muuta. He ottavat ajoittain alas suurempia riistaa, kuten hirviä, mutta hirviä on Oklahomassa erittäin harvinainen. Hirviä löytyy vain Wichita Mountains Wildlife Refugesta ja Pushmatahan, Cookson Hillsin, Spavinawn ja Cherokeen villieläinten hoitoalueilla.

Pääsaaliin Oklahoman rajojen sisällä on valkohäntäpeura, jota tavataan kaikkialla osavaltiossa. Oklahomassa on muulipeurakanta, mutta ne asuvat vain osavaltion läntisimmässä osassa.

  vuori leijona lepäämässä

Kuvan luotto: 3031830, Pixabay

Elinympäristö ja käyttäytyminen

Vuorileijonat ovat erittäin sopeutuvia eläimiä, jotka voivat viihtyä monissa erilaisissa elinympäristöissä ja maastoissa. Pohjois-Amerikassa ne ovat yleisimpiä vuoristoalueilla, mutta niitä löytyy kaikkialta, missä peuroja esiintyy. Näitä kissoja löytyy autiomaailta, vuorilta, alangoista, mangrovemetsistä, lehtimetsistä, kanjoneista ja preeriasta muutamia mainitakseni.

Vuorileijonat ovat hyvin vaikeasti havaittavia olentoja, samanlaisia ​​kuin bobcat, mutta paljon vähemmän levinneitä. Toisin kuin muut suuret kissat, vuoristoleijonat eivät pysty karjumaan. He äänestävät murisemalla, sihisemällä, huutaen ja kehräämällä. Ne ovat yksinäisiä eläimiä, jotka ovat aktiivisimpia aamunkoitteessa ja hämärässä. He ovat innokkaita metsästäjiä, jotka tyypillisesti vainivat saalistaan ​​takaa. Ne voivat juosta jopa 50 mailia tunnissa ja niiden voimakkaat takajalat antavat mahdollisuuden hypätä jopa 45 jalkaan.

Vuorilionien mysteeri Oklahomassa

Oklahoma ja kaikki 48 Yhdysvaltojen viereistä osavaltiota olivat aikoinaan vuoristoleijona-elinympäristöjä. Aikana 19 th vuosisadan asutuksen ja maankehityksen aikana vuoristoleijonat hävitettiin Oklahoman osavaltiosta.

Uudisasukkaat ampuivat ja tappoivat suuria saalistajia, joita pidettiin uhkana heille itselleen ja karjalleen. Tänä aikana ne vähensivät myös peuran kantaa, joka on vuorileijonan tärkein saalislähde. Pienet vuoristoleijonapopulaatiot säilyivät Yhdysvaltojen länsiosissa, kun taas Itä-Yhdysvaltojen populaatiot hävitettiin.

1800-luvun puolivälistä lähtien osavaltiossa on havaittu säännöllisesti vuoristoleijonoita ja konkreettisia todisteita, ja biologit ovat dokumentoineet ne. Vaikka havaintoja on raportoitu satoja, tarvitaan konkreettisia todisteita sen vahvistamiseksi, että havainto on todella vuoristoleijona. Vuodesta 2002 lähtien ympäri osavaltiota on havaittu yli 50 vuoristoleijonahavaintoja.

Oklahomasta puuttuu todisteita elinkelpoisesta vuoristoleijonapopulaatiosta osavaltiossa. Vahvistus näiden villikissojen olemassaolosta on peräisin polkukameramateriaalista, hiusnäytteistä, jälkistä ja yksittäisistä vuoristoleijonoista, jotka joko lyötiin tiellä tai ammuttiin ja tapettiin.

Johtopäätös

Sekä bobcats että vuoristoleijonat löytyvät Oklahomasta. Bobcats on runsas laji, jota tavataan kaikkialla osavaltiossa, kun taas vuoristoleijonat ovat paljon harvinaisempia ja Oklahomassa ei ole virallista tietoa osavaltion pesimäpopulaatiosta. Vaeltavia yksittäisiä kissoja havaitaan jatkuvasti. Molemmat eläimet ovat yksinäisiä ja erittäin vaikeasti havaittavissa, on harvinaista, että jompaakumpaa näistä villikissasta nähdään, vaikka niin tapahtuu.

+ Lähteet